Известие

Collapse
No announcement yet.

Демфер колянов вал ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Демфер колянов вал ?

Здравейте колеги ! Предложете някаква читава марка за демпфер на коляновия вал, понеже взех един ИННА и предава вибрации разбиващи обтяжната и паразитната ролка ?
    Ако знаете и препоръчителни цени за демпферите !
    Alfa 156 1.9 jtd 115 k.c - 2004 !
    Last edited by PSAVOV; d.m.y г., 15:43.

Alfa Romeo 156 -facelift-1.9jtd CF3-115-2004; Renault Megane CC -1.6-16V -2006; Toyota Avensis SW2,2 D-Cat-2010; Renault Scenic RX4 2.0-16V-2002; Renault 19-1.8 Rt-1993; BMW-335Xi-M-Packet-2007

Dayco
    Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

Първоначално публикувано от stu Покажи съобщение
      Dayco
      Колега, а знаеш ли ориентировъчна цена ?

Alfa Romeo 156 -facelift-1.9jtd CF3-115-2004; Renault Megane CC -1.6-16V -2006; Toyota Avensis SW2,2 D-Cat-2010; Renault Scenic RX4 2.0-16V-2002; Renault 19-1.8 Rt-1993; BMW-335Xi-M-Packet-2007

Comment

На Ина са хубави нещата, невярвам да е от нея ако си я купил нова, да не е някъде другаде проблема.
        Fiat Punto 1.4GT 1996
        Hyundai Tucson 2.0 2007
        Renault Clio 1.5 2019

Comment

Виж в AXM-AUTO, моята беше към 230лв

---------- Post added at 15:54 ---------- Previous post was at 15:45 ----------

165лв е твоята.Виж си и ролката на динамото

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
            На Ина са хубави нещата, невярвам да е от нея ако си я купил нова, да не е някъде другаде проблема.
            Колега хубави са ама друг път ! Сложих хов демпфер на динамото и на коляновия вал инна и повече такава грешка не а и всички ролки също инна винаги слагам всичко ново !

Comment

Първоначално публикувано от PSAVOV Покажи съобщение
              Колега хубави са ама друг път ! Сложих хов демпфер на динамото и на коляновия вал инна и повече такава грешка не а и всички ролки също инна винаги слагам всичко ново !
              Не се афектирай и не заключавай така категорично, разкажи за проблема как ги хващаш вибрациите, по-подробно защо според теб тя е виновна и т.н.
              Fiat Punto 1.4GT 1996
              Hyundai Tucson 2.0 2007
              Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                Не се афектирай и не заключавай така категорично, разкажи за проблема как ги хващаш вибрациите, по-подробно защо според теб тя е виновна и т.н.
                Колега при свален ремък демпфера дава отклонения повече от 5 мм и сменям вече 4-ти комплект ролки (оптяжна и паразитна ) и един път вече демпферната шайба на динамото ! И всичко се започна след като смених демпфера на коляновия вал понеже беше станал на 100-тина хиляди! Винаги слагам нови !
                И от всичко най-много ме е яд, че не си взех стария а, го оставих в сервиза понеже си викам нали слагам чисто нов хубав тоя може да помогне на някой закъсал!
                Last edited by PSAVOV; d.m.y г., 17:43.

Comment

Старият ми е в багажникът за всеки случай ако на дълъг път превърти сегашният.

Comment

Колега на динамото шайбата е фрайлайфна и по принцип те е виновна за вибрации в пистовия ремък. Не виждам как шайбата на коляновия вал може да прецака паразитната и оптяжната ролка. Успех с проблема.
                    sigpic156 2.4 jtd 150hp.+++

Comment

Една подсказка...преди време както си карах скъсах пистов ремък на 1,9 jtd (старата) и се наложи 180км да се прибирам с един фар, без динамо и без хидравлика и то отвреме навреме. Прибрах се успешно, на др.ден бившия ми майстор ми смени ремъка но за пръв път нямах възможност да му вися на главата (че на майстори нямам доверие) и отидох, взех си колата и след 2 дни започна да свири ремъка...върнах се при него и ми каза, че всичко е наред и не можа да открие защо свири...след още 2 дни стана нетърпимо и погледнах, че обтяжната ролка се е изкривила и стои под ъгъл спрямо ремъка и реших, че и е дошло времето. Купих нова, смених я и свиренето изчезна за 1 ден, на другия ден пак започна леко и се усилваше и той продължаваше да твърди, че няма проблем. Продадох колата така и след десетина дена се видях с човека и ми каза, че е скъсал пистов ремък и обтяжната ролка се е счупила пак...останах озадачен и му казах, че бяха чисто нови...накрая се оказало, че ония глупак ми е сложил по-къс ремък и оттам са били всичките ми ядове.
                      Alfa 159 2,4 JTDm Q4
                      ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
                      ex Alfa 156 1,9 JTD
                      ex Alfa 75 1,8

Comment

Решил е да ти пробута някой залежал ремък, който му е бил ненужен. Ремъците имат срок на годност и е хубаво да се гледа и датата на производство
                        Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                          Решил е да ти пробута някой залежал ремък, който му е бил ненужен. Ремъците имат срок на годност и е хубаво да се гледа и датата на производство
                          П*дал, кво да ти кажа...смених го преди година, че имах и други ядове...и се родих
                          Alfa 159 2,4 JTDm Q4
                          ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
                          ex Alfa 156 1,9 JTD
                          ex Alfa 75 1,8

Comment

Първоначално публикувано от Marchoni Покажи съобщение
                            Колега на динамото шайбата е фрайлайфна и по принцип те е виновна за вибрации в пистовия ремък. Не виждам как шайбата на коляновия вал може да прецака паразитната и оптяжната ролка. Успех с проблема.
                            Има какви ли не случаи.....моя примерно е -след смяна на ремъците забелязах,че много ми играе демпферната шайба....викам си,А?....връщам се,убеждават ме,че шайбата си е тръгнала и няма страшно,да си търся друга.
                            След известно време си купувам друга шайба,и си викам,я аз да си я сменя......свалям старата и ..........щифта не си е на мястото,а между отворите за болтовете.....и от там биенето,защото не е легнала както тряба,а старата шайба перфектна.........да се чудиш да ревеш ли,да се радваш ли
                            Та това биене на шайбата ми прецака обтегача на мене.
                            156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                            147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                            159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

аз за това гледам каквото мога сам да си правя
                              Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Working...
                              X